In actie voor vluchtelingen…


Werkgroep Sliedrecht voor Oekraïne

Geraakt door de nood om ons heen willen we met elkaar praktische hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Onze contacten met Oekraïne zijn ontstaan tijdens koortournees (2005 en 2007) met jongerenkoor Victorie uit Zjitomir. Dit koor is een aantal keer in Nederland geweest. Tijdens deze periode hebben veel koorleden bij gastgezinnen van de Beth-El kerk gelogeerd.

Vanuit de Beth-El kerk hebben we het plan opgevat om als én met andere Sliedrechters de Oekraïense vluchteling, mensen als jij en ik, op verschillende manieren te ondersteunen. Als werkgroep Sliedrecht voor Oekraïne hebben we een aantal actie-initiatieven opgestart.

Coördinatie en informatie

Het doel van de werkgroep is om de verschillende initiatieven zo goed als mogelijk te coördineren en u bij uw hulpaanbod te ondersteunen en informeren. Om hierin zo effectief mogelijk te handelen zoeken we uiteraard de samenwerking met andere partijen, zowel lokaal, regionaal als landelijk.

In actie voor mensen als jij en ik

Wilt u, naast gebed, op welke manier dan ook, uw steentje bijdragen? Op deze website vindt u de verschillende mogelijkheden waavoor u zich kunt aanmelden.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden en te ondersteunen bij uw hulpaanbod bieden we veel informatie gebundeld aan. Ontbreken er zaken of heeft u vragen? Neem dan contact op met een van ons.

Dick en Karin Brandwijk | 06-29432663, Ben en Marjolein Heijstek | 06-14704887 en Laura Blokland | 06-14704883.