In actie door opvang of ondersteuning te bieden…


Gastgezin worden

Overweegt u opvang van vluchtelingen door gastgezin te worden? Bij het in huis nemen van vluchtelingen komt veel kijken. Christian Refugee Relief (CRR) schrijft: “Een Oekraïense familie in huis. Het zal veelal, vanwege de taalproblemen, ongetwijfeld een ‘ontdekkingsreis’ zijn voor u en uw gezinsleden. Zonder al te hoge verwachtingen kan er ruimte ontstaan om elkaar te begrijpen en elkaar zelfs te inspireren. … De mobiele telefoon is hierbij al een fantastisch hulpmiddel. … Wees geduldig en probeer begripvol te handelen in situaties die u niet voorziet en zaai in liefde.”

De gemeente Sliedrecht juicht het initiatief van Sliedrecht voor Oekraïne om vluchtelingen op te vangen toe. Elk gastgezin is er één!

Vrijwilliger worden

Niet iedereen die in actie wil komen kan onderdak bieden of spullen doneren. Er is ook zoveel meer wat er bij komt kijken! Uw hulp is meer dan welkom; elke vrijwilliger is er één!

Info en aanmelding

Het doel van Sliedrecht voor Oekraïne is om te informeren en vraag en aanbod zo goed als mogelijk te coördineren en te ondersteunen.

Klik op de links voor meer informatie of om u aan te melden.

Link Info over opvang