In actie als gastgezin…


Gastgezinnen gezocht in Sliedrecht en omgeving

Er is een blijvende vraag vraag naar gastgezinnen en/of woonruimte in Sliedrecht en omgeving voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. Veel gezinnen verblijven inmiddels al weer even bij gastgezinnen in Sliedrecht en omgeving. Voor hen wordt al nagedacht over vervolg-plaatsingen. Er is ook nog steeds nieuwe aanvraag vanuit het oorlogsgebied… Er wordt naar gestreefd om opvang in het gastgezin maximaal 6 maanden te laten duren. Voor de Oekraïense gezinnen is het fijn dat ze bij elkaar in de buurt opgevangen kunnen worden. Kom dus ook in actie als gastgezin!

Goed om te weten

Er worden weinig harde eisen aan een gastgezin gesteld. Naast voldoende ruimte is het belangrijkste een open houding, gastvrijheid voor en nieuwsgierigheid naar uw gasten.

Op basis van uw aanmelding wordt er een screeningsgesprek ingepland. We maken kennis met elkaar, delen over en weer de benodigde informatie en stemmen de vergoeding van onkosten met elkaar af. Gemeenten vragen een VOG van de hoofdaanvrager van het gastgezin.

Informatie aanvragen of aanmelding als gastgezin

U helpt ons enorm om bij informatie-aanvragen of aanmelding als gastgezin gebruik te maken van onderstaand contactformulier! Wij kunnen dan gericht vervolgacties inschatten. En het geeft ons de ruimte om u op een voor ons geschikt moment telefonisch of per e-mail te contacten.

    Sliedrecht voor Oekraïne gaat zorgvuldig om met uw privacy.

    Vragen?

    Indien niet mogelijk via het contactformulier kunt u contact opnemen met Karin Brandwijk | 06-29432663


    < Opvang vluchtelingen